Volvo, Ghent’te elektrikli kamyonların seri üretimine başlıyor

2
1326
Volvo elektrikli kamyon
Volvo, Ghent'te ağır akü elektrikli kamyonların seri üretimine başlıyor ve şu anda dünya çapında dört fabrikada elektrikli kamyonlar üretiyor.

Volvo Trucks, elektrikli kamyon hacimlerini artırıyor ve Belçika’daki Ghent fabrikasında ağır akü elektrikli kamyonların seri üretimine başlıyor. Bu, elektrikli Volvo kamyonlarının artık üçü Avrupa’da ve biri ABD’de olmak üzere dört fabrikada üretildiği anlamına geliyor.

Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, konuyla ilgili olarak “Heyecanlıyım! Ghent fabrikası ağımızın en büyüğü olduğundan bu çok önemli bir kilometre taşı. Artık daha fazla taşımacılık şirketi Volvo ile elektriğe geçiş yapabilecek.” dedi.

Ghent’te üç farklı elektrikli model üretilecek: Volvo FH, Volvo FM ve Volvo FMX Electric. Bu kamyonlar toplam 44 tonluk ağırlıkta çalışabiliyor ve çok çeşitli taşıma ihtiyaçlarına göre uyarlanabiliyor.

Volvo elektrikli kamyon
Ghent’te üç farklı elektrikli model üretilecek: Volvo FH, Volvo FM ve Volvo FMX Electric.

Roger Alm, şöyle devam etti: “Kamyonlarımız üstün kaliteleri, güvenlikleri, tasarımları ve sürücü konforu nedeniyle çok seviliyor. Müşterilerimizin tüm bu avantajlardan yararlanabilmeleri ve aynı zamanda herhangi bir CO2 yayımı olmadan mallarını taşıyabilmeleri beni çok memnun ediyor.

Ghent fabrikası, yıllık yaklaşık 45 bin kamyon kapasitesiyle Volvo Trucks‘ın en büyük üretim tesisi konumunda. Elektrikli kamyonlar, dizel ve gazla çalışan kamyonlarla aynı platform ve hatta, farklı sürüm ve taleplerin karşılanması konusunda fabrikaya yüksek esneklik sağlayan bir üretim kurulumunda monte ediliyor. Akü paketleri, üretim hattının hemen yanında bulunan ve Ghent’te yakın zamanda açılan akü montaj tesisinden geliyor.

Elektrikli kamyon üretimi 2019’da başladı

Ghent, akü elektrikli kamyonlar üreten dördüncü Volvo Trucks fabrikası oldu. İlk üretim, Volvo’nun 2019 yılında atık toplama ve kentiçi dağıtım için elektrikli kamyonlar üretmeye başladığı Fransa’daki Blainville’de başladı. Bir yıl sonra, ABD’nin New River Valley kentindeki tesis, bölgesel taşımacılık için tasarlanan VNR Electric‘in seri üretimine başladı. Ardından geçen yıl, bunu yapan ilk küresel üretici olarak, Volvo Trucks‘ın İsveç’teki Tuve fabrikasında en ağır ürün gamını seri üretime geçirmesiyle önemli bir dönüm noktasına ulaşıldı.

Volvo Trucks Ghent fabrikası
Ghent fabrikası, yıllık yaklaşık 45 bin kamyon kapasitesiyle Volvo Trucks’ın en büyük üretim tesisi konumunda.

Volvo Trucks şu ana kadar altı kıtada 42 ülkede, satın alma niyet mektupları da dahil olmak üzere yaklaşık 6 bin elektrikli kamyon için sipariş aldı.

Roger Alm, sözlerini şöyle tamamladı: “Sadece birkaç yıl önce birçok kişi ağır kamyon taşımacılığını elektrikli hale getirmenin imkansız olduğunu düşünüyordu. Ancak elektriklendirmenin sıfır yayıma giden ana yol olduğuna erkenden karar verdik. Artık tüm dünyada ticari olarak faaliyet gösteren, amaca yönelik olarak üretilmiş, sektör önderi bir elektrikli kamyon yelpazesi sunabiliyoruz. Ancak elektrikte büyük değişimin gerçekleşebilmesi için hükümetlerin hemen harekete geçmesi ve sürdürülebilir taşımacılığı daha rekabetçi hale getirmek için yeni teknolojiye yatırım yapanlar, elektrik şebekesindeki kapasiteyi artıranlar ve aynı zamanda CO2 vergileri getirenler için teşvik programları sunması gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz