TÜRKİYE'NİN İKLİM HEDEFİ YENİLENSİN, EKONOMİ GÜÇLENSİN!

GÜÇLÜ BİR İKLİM HEDEFİNİN TÜRKİYE'YE FAYDALARI

Dünya ekonomisinin altyapısı; doğayı, insanları ve gelir kaynaklarını, insan kaynaklı iklim değişikliğinin etkilerinden korumak için dönüşüyor. Türkiye’nin bu yıl vereceği güçlü iklim hedefi, ülke ekonomisini iklim risklerine ve geleceğe hazırlayarak bugünden kazandırmaya başlayabilir. Bu fayda ve kazançlar şöyle özetlenebilir;

Devamı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ NEDİR?

DEVAMINI OKU

İKLİM HEDEFİ NEDİR?

DEVAMINI OKU

NET SIFIR EMİSYON NE DEMEK?

DEVAMINI OKU

MUTLAK AZALTIM NEDİR?

DEVAMINI OKU

%35 EMİSYON AZALTIMININ FORMÜLÜ

Değişim ve dönüşüm hedefi ancak tutarlı ve gerçekçi bir planla ve hedefe uygun adımların atılmasıyla başarılabilir.

KRİTİK EŞİK 1,5°C

İklim değişiyor. Nedeni, sera gazı emisyonlarına bağlı olarak artan küresel sıcaklık.

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC), insan kaynaklı iklim değişikliğinin riskleri hakkında bilimsel çalışmalarda ve çözüm önerilerinde bulunuyor. IPCC, küresel ortalama sıcaklıklar için 1,5℃ eşiğinin altında kalma uyarısında bulunuyor. 1,5℃ sınırı, dünyada yaşamı mümkün kılan ekosistemlerinin ve ona bağlı canlı yaşamının güvenliği ve devamlılığı için kritik öneme sahip. Ancak, küresel sıcaklık sanayi öncesi döneme göre 1,1℃ yükseldi bile!

2030 İKLİM HEDEFİ NEDİR VE NEDEN ÖNEMLİ?

DEVAMINI OKU

2030 İKLİM HEDEFİ NASIL HESAPLANDI?

DEVAMINI OKU

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNÜN İLKELERİ

DEVAMINI OKU

İKLİM ZİRVESİ (COP28) NEDİR?

DEVAMINI OKU

SEN NE YAPABİLİRSİN?

Türkiye’nin güncelleyeceği iklim hedefi hepimizi yakından ilgilendiriyor. Türkiye, iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek ülkelerin başında geliyor. Küresel sıcaklıkların artmaya devam etmesi kuraklık, yangın, su stresi, beklenmeyen aşırı hava olayları, tarımsal faaliyetlerin sekteye uğraması gibi olumsuzlukların süresinin ve şiddetinin de artması anlamına geliyor. Türkiye’nin, bu yıl güçlü bir iklim hedefi vermesi için senin de yapabileceklerin var!